Tre spændende nyheder i København

Der sker hele tiden noget nyt i den danske hovedstad. Blandt nyheder i København er senest et nyt lukushotel med restaurant, en tartarrestaurant og en udvidelse af et velbesøgt loppesupermarked.

Det nye luksushotel Nobis Hotel Copenhagen er åbnet tæt på Tivoli med i Niels Brocks Gade 1, som førhen husede Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Nobis Hotel Copenhagen har en restaurant i den absolutte topklasse under ledelse af kokken Jeppe Foldager, som i 2013 vandt sølv ved Bocuse d’Or, som man også kalder det uofficielle verdensmesterskab for kokke.

Ifølge Jeppe Foldager vil den nye restaurant ved navn Niels være en moderne, men også klassisk restaurant, hvor han primært vil arbejde med nordiske råvarer, da han ikke mener, turister kommer til København og Danmark for at spise fransk mad.

Tatar blandt nyhederne i København

Efter at have prøvet sig frem på Kødbyens Mad og Marked og på Roskilde Festivalen har Olivier Geppel besluttet at gøre tataren til sin levevej. Han har oplevet, at der er blevet taget godt imod

tataren i hans madtelte, og nu er han nået frem til at åbne et permanent sted.

I august åbnede hanOg der blev taget særdeles godt imod hans madtelt – tatar har længe haft sin  sin restaurant med det helt enkle og logiske navn Tatar. Så ved gæsterne ligesom, hvad de kan forvente. Restauranten ligger i Istedgade 109 i nærheden af Enghave Plads.

 

Det rå kød er en klassiker, som har opnået lidt af en kultstatus blandt restaurantgæster, og tataren har oplevet en stigende succces gennem de senere år. På Tatar bliver det rå kød serveret i en sandwich og fås i variationer med blandet andet tomatcreme og parmesan, ligesom der også serveres en gulerodstatar til vegetarer og en laksetatar med rygeost.

Hvis københavnere og turister tager godt imod Tatar, er det planen at åbne flere steder i fremtiden.

Nyt loppesupermarked i København

Østerbro har taget imod et nyt handelskoncept, der har oplevet succes i Høje Gladsaxe. Det drejer sig om en ny måde at sælge brugte ting på.

Navnet er Lidkøb, og konceptet har fundet sig til rette i en gammel bankohal på Østerbro. Frem over vil man på Strynøgade 2 finde et godt og billigt køb.

Bag Lidkøb står iværksætteren Thomas Orloff, som åbnede sin første forretning i Høje Gladsaxe tidligere på året, og nu altså er klar med en butik på Østerbro. Lidkøb er et loppemarked, eller snarere et loppesupermarked, hvor man kan finde alt fra legetøj, børnetøj, køkkenting og møbler.

I den nye forretning kan københavnerne sælge deres brugte ting videre til andre på den måde, at man køber en stand i butikken, og ens ting registreres i et it-system. Lidkøb står for at uddele prismærker, som kan sættes på varerne. Når man har stillet sine varer på hylderne, kan man forlade butikken, og så kommer pengene automatisk ind på ens konto, når varerne er blevet solgt. Målet er 500 stande, hvor sælgerne nærmest har deres egen lille butik i butikken uden rent faktisk at behøve at bemande den selv.

 

 

 

Categories: Diverse

Leave a Comment