Bekæmpelse af mosegrise

Nu er det så heldigvis første gang, at jeg skal foretage bekæmpelse af muldvarpe og mosegrise. Men allerede på kort er jeg blevet meget klogere omkring skadedyr og hvordan de kan bekæmpes. Det er nærmest en jungle uden lige at skulle se forskel på husmår, sølvfisk eller bænkebider.

Der er simpelthen så mange skadedyr herhjemme, at man hurtigt bliver forvirret. Derfor har jeg valgt at alliere mig med en dygtig skadedyrsbekæmper, der har afdeling i Horsens, vejle, Kolding, Århus og Randers. Det siger jo en helt del om sådan et firma, at de har mange afdelinger rundt i Jylland – men også på Sjælland. Selvfølgelig tjekkede jeg op på anmeldelserne på dette firma. De var utroligt gode, og man kan tydeligt se, at de ved en masse om farlige skadedyr som rotter og mår.

Da jeg fik besøg af den venlige mand fra skadedyrsbekæmpelse i København, fortalte han mig en masse omkring mit problem og hvad spiser mosegrise, og hvordan fanger man dem. Jeg synes dog fortsat ikke, at opgaven lød særlig nem. Men det var jo også derfor, jeg havde kontaktet dem online – uden ventetid. Selvom min have så rædsom ud med alle de huller i græsset. Så fik jeg at vide, at det højst sandsynligt kun var en mosegris der var på spil.

Men også at tidspunktet for at gasse dem lige var i 11. time, da de snart vil få unger. Dermed vil mit problem jo naturligvis mangedobles. Det er jeg så sandelig ikke interesseret i. Så heller få sat gang i en bekæmpelse her og nu. Han gik hurtigt i gang med den helt store behandling med gift. Rent faktisk var det gas, men det kan man vist også kalde for gift, da det er meget farligt, og ikke noget for personer, der ikke har været på kursus og erhvervet et certifikat, der kaldes et MX bevis.

Se, så ved man også det. Jeg har læst, at man kan komme ret slemt til skade, hvis man ikke har forstand på den gas, hvis man vil slå muldvarpe ihjel. Det er direkte livsfarligt. Så jeg har ikke noget ønske om at erhverve dette stykke papir på at jeg kan købe gift alle steder. Så er det nok bedre at lade fagfolk, der kender til risici om opgaver som denne. Jeg føler mig i hvert fald i trygge hænder nu. Men firmaet skriver jo også – en tryg handel ! Så det passer helt fint.

Categories: Haven

Leave a Comment