Drupal webhosting


Medmindre du er IT mand, så har du næppe hørt om Drupal. Drupal er et semi populært CMS system til at håndtere websider. Drupal giver dig muligheden for at opsætte et website – uden at have forstand på programmering. Af andre kendte CMS systemer findes der Joomla, TYPO3 og selvfølgelig det meget populære WordPress. Open source CMS systemer bliver mere og mere populære, da folk har fået øjene op for hvor mange penge der er at spare ved at vælge systemer som er færdigudviklet, i stedet for at producerer ens eget unikke fra bunden.

Hvor stammer Drupal fra?

Drupal blev udviklet i 2000 i Belgien – og startede som et slags tavlesystem, hvor folk kunne lægge beskeder op på nettet. Siden da har Drupal udviklet sig til det system det er i dag, hvor det primært benyttes til at administrerer websites. Det er blevet meget populært, faktisk anslås det at over 8 millioner websites benytter sig af Drupal.

Hvad kræver det for at hoste en Drupal webside?

For at kunne kører Drupal webhosting optimalt, så kræver det at du har en kompatibel server, hvorpå det kan installeres. Det kræver at man har Apache eller Microsoft Internet Information Server installeret, og at serveren kan kører PHP. Desuden skal du have tilknyttet en SQL server. Desuden er det vigtigt at man har en god server med en del hukommelse og hastighed.

Hvor kan jeg læse mere om Drupal?

Drupal.org finder du et kæmpe community som alle fokuserer på Drupal. Du kan hente gratis moduler, temaer og meget andet. Desuden kan du søge hjælpe til dine problemer, og deltage aktivt med at gøre Drupal verdenen bedre. Der findes også flere danske Drupal community´s, f.eks. Drupal.dk og Drupaldanmark.dk.

Så står du og skal bruge et CMS system, så kunne det være en ide at overveje om Drupal var noget for dig.

Categories: Diverse

One Comment

Leave a Comment