Postkassesystem

Man skal lære hele livet, er der mange kloge, der siger. Og helt løgn er det da heller ikke. Jeg lærer i hvert fald nyt næsten dagligt, efter jeg startede i et job hos et projekterende arkitektfirma sidste år. Jeg arbejdede jo i nogle år som sekretær for en af Europas mest kendte øjenlæger – Peter Brincker. Men grundet min families flytning til Jylland valgte jeg at skifte karriere. Og jeg endte altså i et arkitektfirma.

Postkasser er ikke bare postkasser

Nå – jeg er jo involveret i en lang række projekter, og en af de ting, jeg har lært, er, at der arbejdes meget mere med detaljer i det designmæssige, end jeg var klar over, når for eksempel en bebyggelse skal tegnes. Et godt eksempel er de udendørs elementer som for eksempel postkassesystemer ( her kan du se, hvad postkassesystemer er ).

Udover de lovmæssige krav til sådan nogle postkasser – og dem er der mange af – er der også en lang række krav fra de mere eller mindre geniale arkitekter. Farverne skal passe, de skal have den rigtige form (men stadig overholde Postloven), og de skal være lavet i materialer, der kan holde i årevis.

Vi bruger stort set altid et firma, der hedder Postopak – de kan levere både kvalitet og design, som “mine” arkitekter ønsker det.

Eksempel på postkasser til lejligheder

Se engang herunder, hvor pænt og smukt helt nye postkasser til lejligheder er integreret i en ældre opgang:

Postkasser til lejligheder

Det er jo egentlig ganske indlysende, når man tænker nærmere over det: Design af selv de mindste elementer i et projekt har stor betydning for det samlede indtryk. Og når det kommer til kvaliteten, er postkasser jo altså noget, der bliver brugt sådan cirka 6 af ugens 7 dage. De skal kunne holde til mosten så at sige.

Dansk Standard DS/EN13724 stiller en række krav til udformningen af postkasser til lejligheder for at sikre, at en postkasse til lejligheder på en sikker måde kan modtage brevposten uden af denne skades eller kan fjernes af uvedkommende.
Lever en postkasse ikke op til kravene I DS/EN13724, kan postbudet afvise at levere sine forsendelser i postkassen.Og derfor er det altså vigtigt, at vi som arkitektfirma benytter os af sindssygt gode leverandører af postkasser som for eksempel Postopak.

Det er ikke sjovt for nogen at levere et færdigt byggeri eller fornyelse til bygherren for så at få besked tre uger senere om, at alle postkasser skal nedtages og erstattes af lovlige postkasser. Det har flere af vores konkurrenter i branchen prøvet. Det sker ikke her!

 

Categories: Udstyr til hjemmet

Leave a Comment