Jordvarme – dyrt og uoverskueligt?

Er du en af de danskere, der overvejer at udnytte jordvarme til opvarmning af dit hus, men synes du også, at det virker som en både dyr og besværlig løsning? I så fald er du ikke alene. Rigtig mange danskere sidder med de samme tanker, og det er der bestemt ikke grund til.

Noget af det, der afskrækker flest mennesker fra jordvarme af anskaffelsesprisen. Der skal ofres nogen penge på selve etableringen af jordvarmeanlægget, og det er selvfølgelig en udgift som man skal være forberedt på. Der er dog den helt store økonomiske fordel, at du kan begynde at spare penge på din energiregning fra første dag. Faktisk kan du spare cirka halvdelen af din varmeregning væk fra dag et, hvilket betyder at det ikke tager længere end 10 år at have tjent jordvarmeanlægget ind.

Selvfølgelig skal man ikke ignorere, at selve installationen af jordanlægget, kommer til at koste omkring 100.000 kroner. Der skal selvfølgelig være råd til denne investering, men heldigvis er rigtig mange banker positivt stemt overfor disse typer af investering, da det er nærmest en sikker indtjening.

Du bør især overveje et jordvarmeanlæg i forbindelse med et nybyggeri. Her kan der være en endnu større økonomisk gevinst at hente idet grunden i de fleste tilfælde alligevel skal graves op.

Jordvarme behøver derfor hverken at være dyrt eller uoverskueligt. Faktisk er det en ganske fornuftig investering, der nærmest sikrer en økonomisk gevinst. Den eneste forudsætning for indtjening er faktisk, at du bliver boende i huset. Alligevel skal man ikke ignorere, at husets værdi stiger, når du installere jordvarme.

Hvis du vil lære mere om jordvarme, så kan du gøre det her (link). Selvom jordvarme ikke er en kompliceret teknologi, så er der nemlig stadig god grund til at undersøge markedet grundigt. Der er en del forskellige udbydere, så der er god grund til at undersøge de forskellige priser. Som før nævnt, så er anskaffelsesprisen den store udgift.

Andre gode links:
http://www.lavenergi.dk

Categories: Udstyr til hjemmet

Leave a Comment