El- eller benzindrevet plæneklipper?

Der er flere forskellige ting, man skal tage hensyn til, når man skal købe ny plæneklipper – Og et af de første dilemmaer man møder, er om den skal være el- eller benzindrevet. Der  er fordele og ulemper ved begge typer, og i dette indlæg vil vi prøve, at komme ind på nogle af de mest mærkbare forskelle der er på de to modeller.

Det er de færreste, der stadig slår græs med en håndskubber – Det er simpelthen for hårdt, tager for lang tid, og skal gøres meget oftere (da den ikke kan klare ret højt græs), end hvis du har en maskine, der kører på el eller benzin. Derfor har vi valgt, at udelukke denne type model i dette indlæg.

Den eldrevne plæneklipper

Denne type er stadigvæk forholdvis ny, og kan derfor stadigvæk have nogle problemer, i forhold til den benzindrevne. Mange af de eldrevne maskiner vil ikke kunne klare så stor en have, som én der kører på benzin. Den eldrevne skal logisk nok have noget strøm, hvor du på den benzindrevne blot kan fylde mere benzin på, hvis den løber tør. Der findes ikke noget mere irriterende end, at løbe tør for strøm midt i en græsslåning, og derfor bliver den benzindrevne også stadigvæk foretrukket af mange. Tidligere blev de eldrevne maskiner kørt via ledning, hvilket nu er erstattet af en oplader (ved de fleste). Disse opladere bliver selvfølgelig hele tiden opgraderet til, at kunne klare mere, hvilket også betyder, at den eldrevne plæneklipper bliver mere og mere populær.

Den benzindrevne plæneklipper

Kender vi ikke allesammen dét, at vi gerne vil nyde en dag på terrassen, i det gode vejr, men bliver forstyrret af den larmende plæneklipper fra naboen? Én af de ulemper der er ved den benzindrevne maskine er nemlig, at den larmer som bare pokker. Virksomhederne bag, er dog gode til hele tiden, at forbedre deres maskiner til at være mere støjsvage end tidligere.

Categories: Haven

Leave a Comment