Skæv chauffør ødelagde rendegraveren

Min onkel driver et entreprenørfirma i Jylland, og det har han gjort i snart 30 år. Tingene har godt nok ændret sig i forhold til dengang, han startede med forretningen. Dengang arbejde de om lørdagen, og der var ikke nogen, der kunne finde på at ryge hash eller blive fulde i arbejdstiden. De senere år er det gået ned ad bakke med arbejdsstyrkens moral, siger han. Og så for et års tid siden gik det helt galt!

Rendegraver til en million ødelagt

En af hans folk – en ung fyr i 30’erne fra Djævleøen – var på en opgave med en rendegraver ude ved Hampen (det er ikke en joke – det var ved Hampen syd for Silkeborg). Fyren ringede til min onkel kort efter frokost og mumlede, at noget var gået helt galt, men han var ikke i stand til at forklare sig, så onkel tog bilen og kørte ud til arbejdsstedet.

Der stod rendegraveren – næsten udbrændt. Politiet og brandvæsenet var der også. Det viste sig, at fyren havde svinget skovlen op i nogle højspændingsledninger, fordi han legede med maskinen. Ingen kom noget til – heldigvis. Politiet fortalte min onkel, at de havde mistanke om, at manden var skæv af et eller andet, hvorfor de anholdt ham og tog ham på sygehuset til blodprøver.

Skæv af speed og hash

Det viste sig, at han havde en ganske høj koncentration af både speed og hash i blodet, hvorfor han blev fyret på stedet. Min onkel ønskede ingen gentagelser af den oplevelse, så han allierede sig med en rådgiver i den slags, og en ny personalepolitik blev udført. Den foreskrev blandt andet, at alle ansatte frivilligt skulle lade sig teste uden varsel. Der blev indkøbt narkotikatest fra Ferle til formålet, og siden er alle blevet testet en eller flere gange.

Faktisk har alle medarbejdere taget godt mod initiativet, for ingen ønsker jo at være i team med en person, der er under påvirkning af stoffer, når der arbejdes med maskiner og den slags.

Categories: Diverse

Leave a Comment