Man stryger da viskestykker

Min mand var ved at grine en vis legemsdel ud af bukserne, da jeg i går fortalte ham, at min moster Elly møjsommeligt står og stryger sin mands underbukser, når de er blevet vasket. Tilsvarende bliver hendes viskestykker også strøget og foldet sirligt sammen, så de ser fornemt glatte ud, når de kommer op at hænge i køkkenet.

Ja, hun er godt nok gammeldags, min moster Elly, men hun er vokset op i en tid, hvor det nok var ret almindeligt, at husmødre gjorde den slags. Den gang gik kvinder normalt ikke på arbejde om dagen, og de havde nok heller ikke noget fjernsyn til at forstyrre sig, og så kunne man jo lige så godt fordrive tiden med et strygejern.

Min mand gav mig ret, men han syntes nu alligevel, at det er fjollet at stryge viskestykker. Og hvad så med håndklæder, spurgte han, bliver de mon også strøget. Det kunne jeg faktisk ikke svare på, men mit gæt er nu altså, at frottehåndklæder ikke sådan uden videre lader sig stryge, men jeg kan da huske, at moster Elly har nogle gæstehåndklæder i glat bomuld, og dem er jeg helt sikker på, at hun også stryger, fortalte jeg ham.

Han sagde, at han faktisk er glad for, at jeg ikke spilder min tid på ligegyldig strygning af tøj, for sådan noget som underbukser bliver jo ikke behageligere at have på af at være strøget. Det er selvfølgelig klart, at man stryger sådan noget som damaskduge, men ellers er det meste i dag jo strygefrit.

Categories: Udstyr til hjemmet

Leave a Comment