RLE multifokale linser

Jeg kan simpelthen ikke vride min hjerne rundt om det faktum, at det er muligt at indoperere multifokale linser i øjnene. Jeg kan sagtens forstå, at man kan indoperere en linse med én styrke. Men multifokale? Nå – heldigvis er det jo ikke alt, jeg skal kunne forstå, når bare jeg kan forholde mig til det. Og det kan jeg, for jeg har fået sådan en RLE operation, og jeg har helt lagt brillerne på hylden.

Briller irriterer

Da jeg nåede omkring de 45-46 år, opdagede jeg, at jeg skulle have længere og længere arme (afstand) til det, jeg skulle læse, hvis det stod med små bogstaver. I begyndelsen var det ikke noget problem, men relativt hurtigt nåede jeg der til, hvor jeg reelt ikke KUNNE læse varedeklarationer og den slags. Det var træls – for nu at sige det mildt.

Briller var den eneste løsning, men jeg ville ikke bare have almindelige læsebriller. Tanken om at skulle tage dem af og på i én uendelighed var slet ikke til at holde ud. Derfor fik jeg multifokale glas i mine briller, så der reelt ingen styrke var foroven i glassene – men læsebriller nederst i glassene.

Det tog lang tid for mig at acceptere mentalt, at jeg skulle bruge briller. Jeg var jo sådan en hård hund og lidt outdoor agtig i det hele taget. Men jeg fik det da lært.

Operation kan fjerne behovet for briller

Jeg stiftede bekendtskab med øjenlægerne på Øjenhospitalet Danmark (ohd.dk) ved et tilfælde. Og der fik jeg information om, at det faktisk er muligt at indoperere linser, der er multifokale. Jeg fik også en forklaring på, hvordan det overhovedet kan lade sig gøre at have de linser multifokale, men den har altså fortabt sig i tågerne et sted.

Jeg fik en yderst grundig undersøgelse, der resulterede i et forslag om multifokale linser indopereret. Jeg sprang til – og efter nogle dage med tørhed og lidt ubehag i øjnene, var det overstået. Og jeg kunne lægge mine briller væk – permanent!

Det var ret fantastisk for mig, og jeg kan varmt anbefale andre brillebærere at få undersøgt, om de kan have gavn af sådan en operation.

Categories: Diverse

Leave a Comment