Sætte billeder op

Det er vel egentligt sjældent man kobler indretning af sit hus med brugen af Officeprogrammerne – men jeg vil gerne fortælle en lille historie fra da jeg efter vores ombygning af huset skulle indrette vores nye gang.

Det var min kære hustru der stod for at skulle indrette gangen, for her havde jeg sat en masse spots op som skulle lyse på væggene. Grunden til dette er at min hustru hun maler mange portrætter, og i den forbindelse der var det nu tiden til at få alle dem op og hænge på væggen. Jeg ville personligt nok bare have klasket nogle søm i væggen – men det var ikke helt godt nok for min hustru. Så hun kom og spurgte mig. Kan man ikke lave et eller andet i Excel der kan regne ud hvor sømmene skal sidde så billederne kommer til at sidde perfekt i forhold til hinanden og ikke mindst lyset.

Det kan godt være jeg har arbejdet professionelt med Excel og Access igennem mange år, men det har jo altid været i forbindelse med store mængder tal og for at lave effektiviseringer i dagligdagen for medarbejder i virksomheder. Jeg har aldrig fået en udfordring som denne før – så jeg måtte nok lige sætte mig ned for en stund og overveje hvordan det skulle løses.

Som altid når jeg skal løse et problem som dette, så er der forskellige faser jeg går igennem. Først ”Ork ja, det kan jeg sagtens løse” fasen. I denne fase der sidder jeg og tænker vilde tanker om at det da sagtens kan lade sig gøre. Hvordan det kan udbygges til det næsten bizarre og hvordan min hustru vil være mig nærmest evigt taknemlig for det jeg har gjort for hende.

Den næste fase er ”Det kan jeg på ingen måde gøre i Excel det her” fasen. Her bliver jeg med et trylleslag forvandlet til en hovedløs høne, der har svært ved at tænke mange tanker udi løsninger på det konkrete problem. Først derefter, så kommer jeg til den fase hvor løsningen langsom, sikkert men meget konkret bliver bygget op.

Løsningen her var at måle væggen op i gangen. Herefter lave et Excelark hvor hver celle symboliserede en centimeter og derefter få gjort arket så lille at det kunne være på en skærm. Så kunne min kære hustru ellers gå i gang med at tegne og fortælle med små blokke der svarede til hendes billeder.

Det kan godt være det var omstændigt, og ligger noget udenfor hvad jeg normalt ser Excel brugt til – men ikke desto mindre så var det en fed opgave og jeg må gså tilstå resultatet er meget imponerende. Hvis du har lyst til at se nogle af de mange tegninger min kære hustru laver så kan de ses her

Jeg er selv meget imponeret af hendes tegninger, og det hun formår at få frem i tegningerne. Jeg er selv temmelig dårlig til at tegne, men til gengæld er der andet jeg er god til. Så hos os der tegner min hustru og jeg leger med Excel.

Categories: Udstyr til hjemmet

Leave a Comment