Lamper i livet

Hvor har jeg dog været heldig, tænker jeg tit, når der er specielt positive toner på jobbet. Jeg trives virkelig godt i mit job nu, men sådan var det ikke for tre år siden, da jeg normalt aldrig glædede mig til at komme på arbejde. Jeg havde job som ekspedient i den tøjbutik, hvor jeg for øvrigt også var blevet udlært.

Men så skiftede butikken ejer og fik ny butiksbestyrer, og ham kom jeg ikke godt ud af det med, og han var med sit svingende humør i stand til at gøre mange dage til et rent helvede. På et tidspunkt kom jeg op at skændes med ham, og det resulterede i en fyreseddel med samarbejdsvanskeligheder som begrundelse.

Jeg havde bestemt ikke lyst til at være arbejdsløs og være på dagpenge, så jeg blev positivt stemt, da min mand en dag kom hjem og fortalte, at en af hans bekendte faktiske manglede en til at ekspedere i sin el-forretning, der primært sælger lamper af enhver art.

Lidt betænkelig var jeg selvfølgelig, for jeg havde på det tidspunkt ikke noget særligt kendskab til belysning, men den slags kan man vel lære, tænkte jeg. Allerede dagen efter havde jeg et møde med ejeren af el-forretningen, og det resulterede i, at jeg fik jobbet og skulle starte hos ham tre uger senere.

Inden jeg forlod mødet spurgte jeg, om han havde nogle kataloger eller andet, jeg kunne låne og læse i for om muligt at oparbejde lidt kendskab til de varer, jeg nu skulle til at sælge. Og det havde han, så jeg tilbragte en stor del af de tre ugers lediggang med at gennemtrave kataloger fra Louis Poulsen lamper og andre af de mere kendte fabrikanter af lamper i den gedigne klasse, som er det, vores forretning satser på.

Jeg brugte katalogerne til at sætte mig grundigt ind i de betegnelser, man bruger på de forskellige typer af lamper. For eksempel havde jeg indtil da haft en tilbøjelighed til at kalde lamper, der hænger ned over et bord, for hængelamper, men den betegnelse kunne jeg overhovedet ikke finde i noget katalog, så jeg lærte, at de lamper i fagsproget hedder pendler, og det er sådan nogen her: http://luksuslamper.dk/shop/pendler-176c1.html

Lige siden har jeg hver eneste dag nydt at gå på arbejde, for jeg føler, at min indsats bliver påskønnet. Chefen, der også er indehaveren af forretningen, giver ofte udtryk for, at han opfatter mig som en seriøs og loyal medarbejder, og at han er glad for, at han valgte at ansætte mig, selv om der helt fra starten var tale om lidt af en vennetjeneste overfor min mand.

Men han har nu måttet foretage en lille investering i anledning af min ansættelse. Jeg er nemlig ikke ret høj, så det kniber mig at nå op til de loftlamper, vi har udstillet i butikken. Derfor har forretningen måttet anskaffe en lille trappestige, så jeg kan lægge en halv meters penge til min højde ved at stå op på den. Det var ikke nødvendigt i min forgængers tid, idet han var en mand på næsten to meters højde.

Categories: Diverse

Leave a Comment